COMFORTCHALETS TE HUUR
Bent u op zoek naar een comfortchalet in de Ardennen?
U bent hier aan het goede adres.
Ontdek de smaakvolle inrichtingen
van de chalets Minerva & Lotus.
HOME  

WAT TE DOEN IN
EN ROND DURBUY

Klik hier voor een volledige aganda

BOMAL

Bomal is ook bekend buiten de provincie dankzij de zondagmarkt La Petite Batte, en de Sint-Maartenfoor die al meer dan een eeuw bestaat (11 november) .

WERIS

Weris, één van de mooiste dorpen van België, staat vooral bekend om de dolmens en menhirs die hier in de omgeving getuigen van een prehistorisch verleden. Wil je meer te weten komen over deze megalieten dan is het Megalietenhuis in het centrum van Weris een verplichte passage. Je krijgt er een duidelijke kijk op hoe de mensen hier zo'n 5000 jaar geleden leefden en hoe de dolmens en menhirs deel uitmaakten van hun leefwereld.
Bezoekers kunnen er terecht voor informatie over wandelingen en in de cafetaria kunnen ze het exclusieve Dolmeniusbier proeven.

 

HOTTON

Een van de natuurbezienswaardigheden van Hotton zijn de grotten. Het zijn immers de enige Belgische grotten die volledig geklasseerd zijn en beschouwd worden als uitzonderlijk Waals erfgoed. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ook ophalen in het unieke Ontdekkingscentrum van de Rivier. Dat centrum zet de fauna en flora van de Ourthe in scène en laat je de water- en onderwaterwereld ontdekken via aquariums, een gereconstrueerde rivierarm en tentoonstellingen. Iets traditioneler is de Moulin Faber, een water- en korenmolen uit 1729 die nog altijd werkt, tot groot plezier van de bezoekers.
 

 

 

 

 

 
 

 

   
 
TYTGAT AN